Van Son: “Voelde goed om nu de stap te maken”

IJsselmeervogels maakte eerder vandaag bekend dat Daniël van Son de overstap maakt van Koninklijke HFC naar De Westmaat. De verdediger is bezig aan zijn vierde seizoen bij de Haarlemmers en kiest nu bewust voor IJsselmeervogels. “Ik heb mijn keuze op gevoel gemaakt. Het voelde nu goed om een stap in een andere omgeving te maken.” 

Het is niet voor het eerst dat Van Son in gesprek is met IJsselmeervogels. In 2018 kwam het voor de toenmalige vleugelaanvaller echter niet tot een overstap. Nu is dat wel het geval. “Een aantal weken geleden ben ik benaderd door Erwin van der Lugt. Hij polste of ik open stond voor een overstap en toen we verder in gesprek raakten kreeg ik direct een erg goed gevoel.”

Herkenbaar profiel

Erwin van der Lugt toonde tijdens het gesprek de profielschets van een vleugelverdediger en Van Son herkende zich goed in dat plaatje. “Hij schetste het profiel een moderne rechtsback die veel kwaliteiten meebrengt in aanvallend opzicht en ondertussen ook verdedigend zijn mannetje kan staan. Ik herkende mijzelf heel erg in dit profiel. Ik ben natuurlijk van origine een buitenspeler en ben bij HFC drie jaar geleden, onder Gertjan Tamerus, omgeturnd tot rechtervleugelverdediger.” Van Son bleek een succesformule in de 5-3-2-formatie van Koninklijke HFC en stond in 37 duels op die positie maar liefst 12 keer met een assist aan de basis van een doelpunt.

Bij IJsselmeervogels treft Van Son een aantal oude bekenden. De voormalig jeugdspeler van onder meer FC Utrecht speelde in die tijd samen met twee spelers die komend seizoen ook in de Vogelsselectie zitten. “Met Marciano van Leijenhorst en Jaimy Schaap heb ik nog in de selectie gezeten bij FC Utrecht.”  Van Son speelde later nog bij FC Volendam waar hij onder meer samenspeelde met Gerry Vlak en trainde onder Berry Smit.

Vereerd

Van Son is vereerd dat hij komend seizoen bij IJsselmeervogels onder contract staat: “IJsselmeervogels zie ik als een van de mooiste clubs op het amateurniveau. Enerzijds door de rijke historie, maar ook door de ambiance en beleving en de faciliteiten er omheen. Je merkt gewoon dat het hier voetbal ademt. Ook het spelen van de derby is iets wat me prachtig lijkt om mee te maken. IJsselmeervogels zag ik dan ook als een mooie stap. Een plek waar ik mee wil gaan doen om de prijzen.” Iets wat met HFC voor Van Son vaak net niet lukte. “Bij HFC waren we vaak net niet constant genoeg.”

Tegenover zijn komst bij IJsselmeervogels staat natuurlijk het afscheid bij Koninklijke HFC. “Ik heb het bij HFC echt heel goed gehad. Daar wil ik de club ook echt voor bedanken. We wisten wat we aan elkaar hadden, de club aan mij en ik aan de club. Hoewel ik de afgelopen jaren vaak door andere clubs benaderd ben, had ik het bij HFC altijd goed genoeg om dat naast me neer te leggen. Nu voelde het goed om nog een stap in een andere omgeving te maken, zodat ik achteraf geen spijt heb van dat wat ik niet heb gedaan. Tot die tijd gaan we er nog het beste van maken bij HFC en wil ik daar goed afsluiten. Ik hoop dan ook dat we dit seizoen nog gaan voetballen, om dat te kunnen realiseren.” 

Voetballend beter maken

Van Son heeft er zin in en heeft zijn persoonlijke doelen scherp voor ogen. “Ik hoop bij IJsselmeervogels snel basisspeler te worden en een plekje te vinden in het team. Ik hoop met een basisplaats het team voetballend beter te maken, om zo een bijdrage te leveren aan het verzorgde voetbal dat IJsselmeervogels normaal gesproken op de mat legt. Ik heb er echt zin in”, besluit Van Son. 

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Dit artikel verscheen eerder op ijsselmeervogels.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...