Khalid Tadmine: “Ambiance en doelstellingen spraken aan”

Eerder vandaag werd bekend dat Khalid Tadmine komend seizoen te bewonderen zal zijn in het shirt van IJsselmeervogels. De aanvaller komt over van Koninklijke HFC, waar hij sinds 2018 onder contract stond. De spits heeft zin in zijn overstap naar IJsselmeervogels: “Ik wil belangrijk voor het team zijn, met goals en assists.”

Het is niet voor het eerst dat voormalig jeugdinternational Tadmine in gesprek was met IJsselmeervogels. In 2018 sprak Tadmine, die toen vertrok bij Almere City, al met IJsselmeervogels. “In de zomer van 2018 was het best wel kortdag. IJsselmeervogels wilde toen best wel snel antwoord en ik wilde op mijn beurt wachten om te kijken wat er nog op mijn pad kwam. Koninklijke HFC had aangegeven dat, mochten andere kansen op niets uitlopen, dat ik sowieso bij hun terecht kon en ondertussen trainde ik daar ook al mee om fit te blijven.” En zo geschiedde, Tadmine tekende bij Koninklijke HFC en in plaats van Tadmine tekende Felitciano Zschüsschen bij IJsselmeervogels. 

Scorend vermogen

Deze zomer komt het dus wel tot een overstap en daarvoor werd het contact gelegd door TC-lid Erwin van der Lugt: “Ik kreeg een paar weken geleden een belletje van Erwin van der Lugt dat zij interesse hadden. Ze hadden al een aantal wedstrijden bekeken en wisten hoe ik het deed bij HFC. Ze wisten waar ik gespeeld had en zagen in mijn scorend vermogen en overzicht een toevoeging voor de ploeg van komend seizoen.”, schetst Tadmine de voorgeschiedenis. Die kwaliteiten kon Tadmine bevestigen. De spits ziet zichzelf als een snelle spits met scorend vermogen, die gemakkelijk zijn tegenstander kan passeren. 

De start van de opbouw van zijn voetbalkwaliteiten begon voor Tadmine bij het Almeerse Buitenboys. “Ik heb eerst een paar jaar bij Buitenboys in de jeugd gespeeld. Daarna liep ik stage bij FC Utrecht, maar kwam het uiteindelijk niet tot een overstap. Ik merkte toen dat ik wel toe was aan een nieuwe club en stapte over naar SC Almere. Na een jaar daar gespeeld te hebben, werd ik opnieuw voor een stage uitgenodigd bij FC Utrecht en ging ik vervolgens bij FC Omniworld, het huidige Almere City FC.” 

Debuut op zeventiende

Bij de Almeerse profclub startte Tadmine in de C2 om het vervolgens tot het eerste elftal te schoppen. “Ik maakte op mijn 17e, in 2012, mijn debuut in het eerste elftal. Dat leverde gelijk ook een uitnodiging voor het Nederlands elftal op, in Nederland Onder 18 van bondscoach Remy Reynierse. Ik zat toen in een team met onder meer Daley Sinkgraven, Anwar el Ghazi en Jorrit Hendrix. 

Tadmine, die komend seizoen herenigd wordt met Mitch Willems, zou het uiteindelijk niet tot vaste waarde in het eerste van Almere City schoppen en in 2017 kreeg hij te horen dat de club uiteindelijk niet met hem doorwilde. “Ik koos toen bewust om in mijn laatste contractjaar volledig in Jong Almere City te gaan spelen, onder trainer Ivar van Dinteren.” Het bleek een verstandige zet. “In dat seizoen scoorde ik 24 doelpunten, inclusief de nacompetitie. We promoveerden met ‘Jong’ naar de Tweede divisie en hoewel ik door die cijfers hoopte op een profclub, werd het dus uiteindelijk Koninklijke HFC.”

Koninklijke HFC

Bij HFC is Tadmine bezig aan zijn derde seizoen en die keuze bevalt hem. “Koninklijke HFC bevalt me goed. Het is een hele mooie, rustige club die het beste willen voor de speler. Ik kon in de periode ook naar andere clubs, maar die heb ik niet in willen ruilen voor HFC. Ik heb echter wel de ambitie om hogerop aan de slag te gaan. De ambiance en de doelstellingen van IJsselmeervogels spraken me daarom heel erg aan. Dat trok mij heel erg. Als voetballer wil je het allerhoogste.” 

Belangrijk zijn

Voor nu ligt echter de focus op het afronden van het seizoen bij Koninklijke HFC en vervolgens overstappen naar IJsselmeervogels. De persoonlijke doelen heeft Tadmine goed voor ogen. “Ik wil zoveel mogelijk spelen. Dat is echt een must voor me. Ik wil niet komen om vervolgens op de bank te zitten en wil mijn uiterste best doen om die basisplaats voor elkaar te krijgen. Met die basisplaats op zak wil ik belangrijk zijn voor het team, met goals en assists om daarmee voor het kampioenschap van de Tweede divisie te gaan.”

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Dit artikel verscheen eerder op ijsselmeervogels.nl.