Rosheuvel: “Men zal een gemotiveerde Darren zien”

Darren Rosheuvel werd deze week aangekondigd als nieuwste aanwinst voor IJsselmeervogels voor het komende seizoen. De in Amsterdam-Noord woonachtige controleur tekende deze week zijn contract en staat te popelen voor dit nieuwe avontuur. “Ik heb er heel veel zin in.”

In de zoektocht naar een linksbenige controlerende middenvelder kwam IJsselmeervogels aan het eind van 2020 uit bij Darren Rosheuvel. “Ik ben sinds december vorig jaar in contact met Erwin van der Lugt over een overstap naar de club. Erwin had zich goed voorbereid, want hij had al contact gehad met Ronny van Es (Telstar) en Jordy Zuidam (technisch directeur FC Utrecht). Zo is het balletje eigenlijk gaan rollen.” 

Wooter Academy

De keuze voor Rosheuvel, die in de jeugdopleiding van Ajax onder meer samenspeelde met Davy Klaassen, Kenny Tete en Stefano Denswil, zal voor velen toch uit de lucht komen vallen. De voormalig jeugdspeler van AFC Ajax speelde zijn laatste officiële wedstrijd namelijk in mei 2019 als speler van Telstar en is sindsdien zonder club. “Ik snap dat mensen op het eerste oog wat sceptisch zijn, maar sinds mijn vertrek bij Telstar ben ik terechtgekomen bij de academie van Nordin Wooter. Nordin is al tien jaar bezig met het draaien van een trainingsacademie waar ik dagelijks train met een groep van een absurd hoog niveau. Ik trainde met jongens als Evander Sno en Leroy George en er wordt een hoog niveau geeist. Hierdoor ben ik toch dagelijks met voetbal bezig en daarnaast ook geregeld in de gym sta.

Geen buitenlands avontuur

Deze zomer dongen nog enkele buitenlands clubs naar zijn diensten, maar dat zag Rosheuvel niet zitten. “Het was mij het niet waard om met twee jonge kinderen en een vrouw die door haar werk als stewardess veel van huis is, naar het buitenland te gaan.” 

Voor Rosheuvel was de komst van IJsselmeervogels zodoende zeer welkom. “Ja, ik heb er echt zin in om weer lekker te voetballen. Het is een tijd geleden dat ik een officiële wedstrijd gespeeld heb. Ik zie er dan ook naar uit om niet alleen fysiek en mentaal fit, maar ook weer wedstrijdfit te worden. Van daar uit wil ik de top aanvallen in de Tweede divisie. Dat zit in mijn DNA en in die van IJsselmeervogels.”

Bekend terrein

Wat hielp was dat IJsselmeervogels geen onbekende club is voor de Amsterdammer. “Ik heb in mijn tijd bij Jong FC Utrecht een aantal keer een thuiswedstrijd op De Westmaat mogen spelen, dus het complex en het sponsorhome ken ik goed. Ook in mijn tijd bij Cambuur was de wedstrijd tegen Jong Utrecht op De Westmaat. En IJsselmeervogels is natuurlijk een van de grootste amateurclubs van Nederland, met zeven kampioenschappen een prachtig complex en een fanatieke achterban. Als ik het over IJsselmeervogels heb dan zegt iedereen dat dit een gerespecteerde topamateurclub is.”

Gevraagd naar zijn kwaliteiten schetst Rosheuvel zijn voorkeurspositie en zijn sterke punten. “Ik kom het beste uit de verf als middenvelder. Bij Jong Utrecht heb ik ook nog een tijdje centraal achterin gestaan, wat misschien verrassend was gezien mijn lengte, maar door mijn voetballende inzicht werkte dat wel. Ik ben iemand die opbouwende, spelverdelend sterk is en gemakkelijk wegdraai. Door dat inzicht heb ik ook wel best goede onderscheppingen”, schetst Rosheuvel die in mede-nieuweling Daniël van Son een voormalig teamgenoot treft.

Mentaal sterk

Buiten het voetbal richt Darren Rosheuvel zich op individuele mentale begeleiding. “Ik ben een eigen bedrijf aan het opzetten op het gebied van mental coaching voor topsporters. Ik begeleid op dit moment bijvoorbeeld Gyliano van Velzen (Telstar). Ik probeer spelers zo veel mogelijk te leren en te helpen op het gebied van het mentale aspect. Dat helpt me ook richting IJsselmeervogels. Doordat ik aan de ene kant elke dag op hoog niveau heb getraind en aan de andere kant mentaal gegroeid ben, denk ik dat IJsselmeervogels een betere versie van mij krijgt te zien dan bij Utrecht en Cambuur. Ja, ik heb er heel veel zin in. De mensen zullen een gemotiveerde Darren zien”, besluit de middenvelder.

Tekst: Stephan Nagel / IJsselmeervogels Media

Dit artikel verscheen eerder op ijsselmeervogels.nl.