Sánchez Angulo: “Toe aan nieuwe uitdaging”

Steven Sánchez Angulo (28) werd afgelopen weekend gepresenteerd als nieuwe aanwinst van IJsselmeervogels. De aanvallende middenvelder was toe aan een nieuwe uitdaging en en verwacht die gevonden te hebben bij de club aan de boorden van de voormalige Zuiderzee.

De in het Colombiaanse Cali geboren verhuisde op zijn zevende naar Nederland, naar Den Haag, en begon met voetballen in de jeugdopleiding van het Haagse V.C.S. “Onze oma woonde hier al en vervolgens is mijn moeder ook naar Nederland vertrokken om ons als gezin een betere toekomst te geven”, begint Sánchez te vertellen. Zijn talent viel vervolgens op, waarna hij mocht instromen in de jeugdopleiding van ADO Den Haag. “Ik heb uiteindelijk zes jaar bij ADO gespeeld en gespeeld tot aan Jong ADO. In die periode eigenlijk in allerlei aanvallende posities.”

Buitenlands avontuur

Vervolgens probeerde de middenvelder als 19-jarige in het buitenland voet aan wal te krijgen en ging in ‘tussenjaar’ op onderzoek uit in Turkije en Roemenië. “Het was toch niet wat ik ervan hoopte. Ik stond er helemaal alleen voor en dat had ik toch wat onderschat.” In de zomer van 2014 sloot Sánchez aan bij eersteklasser RKAVV. “Ik besloot om daar met een paar vrienden te gaan voetballen. Dat verliep goed, want we werden kampioen én pakten de beker. Al in december belde Katwijk en die werden gelijk concreet.”

stevensanchez katwijk

Bij Katwijk, dat die zomer net weer gepromoveerd was naar de Topklasse, was de inzet van dat jaar promotie naar de nieuwe te vormen Tweede divisie. Met een derde plaats lukte dat. Ook het daaropvolgende seizoen in de Tweede divisie eindigde Katwijk, met Sánchez als vaste basiskracht onder trainer Dick Schreuder, op de derde plaats. Het seizoen daarop had Sánchez een belangrijke rol in het kampioenschap in de Tweede divisie. Als buitenspeler, maar uiteindelijk vooral op de 10-positie, kwam zijn aandeel statistisch gezien uiteindelijk op vijf goals en zes assists.

Nieuwe uitdaging

In de seizoenen daarna was Sánchez geregeld een vaste kracht, maar toch begon dit seizoen de nieuwsgierigheid de overhand te nemen. “Het gevoel om te willen vertrekken was er al een tijdje. Ik merkte dat ik behoefte had aan een nieuwe uitdaging. Ik heb bij Katwijk super veel mooie jaren gehad, maar na zes jaar voelde het goed om iets nieuws te zoeken. Ik heb samen met mijn vrouw doorgenomen wat we zouden doen en vervolgens te vertrekken bij Katwijk. Toen ik bij Katwijk had aangegeven te willen vertrekken, ben ik benaderd dat er interesse was van IJsselmeervogels. De trainer, Berry Smit, wilde mij graag toevoegen aan de selectie. Daarna zijn we vrij snel gaan zitten.”

Kijkend naar zijn eigen kwaliteiten beschrijft Sánchez zichzelf als technisch vaardig. “Ik ben een behendige teamspeler, die ervoor zorgt dat het team beter gaat draaien als ik in het team ben.” De middenvelder begint te lachen: “Daarnaast word ik wel eens een dribbelkoning genoemd.” Om serieus te vervolgen: ”Aan de ene kant door het vermogen om de goede ruimtes in te lopen en aan de andere kant door mijn technische behendigheid.”

Klik

Hoewel Sánchez ook al in vergevorderd gesprek was met een andere club, ging hij toch in gesprek met de Westmaatbewoners: “IJsselmeervogels is samen met Katwijk de grootste club van het amateurvoetbal. Groot qua achterban en qua sportbeleving. Dat had ik natuurlijk ook al gezien in de wedstrijden die ik hier gespeeld heb. Daar ga je dus zeker voor zitten. Het verhaal van de technische commissie en de ambitie spraken me enorm aan. Daarin vonden we de klik met elkaar. De visie op voetbal, zoals de 4-3-3-formatie, klonken erg goed. In die formatie weet ik waar de kwaliteiten liggen en als je zo’n systeem onder controle hebt, dan kunnen er hele mooie dingen gebeuren. Ik ben benieuwd naar de nieuwe mensen om me heen, het team en de omgeving. Ik zie ook heel erg uit om daar onderdeel van te zijn, te genieten en mooie dingen te laten zien aan de supporters.”

Steven Sánchez Angulo is na Jesse Wielinga, Daniel van Son, Khalid Tadmine en Darren Rosheuvel de vijfde versterking op Sportpark De Westmaat. We wensen hem heel veel succes op de prachtige Rooie Westmaat.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Dit artikel verscheen eerder op ijsselmeervogels.nl.