Jesse Wielinga: “Sportieve stap vooruit”

Maandagochtend werd bekendgemaakt dat Jesse Wielinga met ingang van komend seizoen bij IJsselmeervogels zal komen te spelen. “Ik ben blij. Dit is een mooie stap die al een tijdje speelde, dus fijn dat het nu naar buiten is gekomen. Een sportieve stap vooruit!”

Wielinga begon zijn loopbaan bij LRC Leerdam en werd al snel opgepikt door de jeugdopleiding van Willem II / RKC. Uiteindelijk brak de toenmalig middenvelder door bij RKC Waalwijk, waar hij tot twaalf wedstrijden in het eerste elftal kwam en samenspeelde met Philippe van Arnhem. In 2015 stapte Wielinga over naar FC Lienden, waarmee hij samenspeelde met oud-Vogelsspelers Christiaan van Hussen en Ralph Hovestad (al is laatstgenoemde nu als trainer bij onze club actief). Met FC Lienden werd Wielinga – dat seizoen overigens geplaagd door enig blessureleed – kampioen van de topklasse zondag, waarna hij overstapte naar het ambitieuze SteDoCo. 

Bij SteDoCo speelde Wielinga met name op de positie van linkervleugelverdediger, maar liet zien ook uit de voeten te kunnen in een controlerende rol op het middenveld en de linkshalfpositie. Voor de ploeg uit Hoornaar speelde Wielinga, die in het dagelijks leven fysiotherapeut is, tot nu toe bijna honderd duels.

Erwin van der Lugt is zeer content met de komst van Wielinga: “Jesse is een aanvallend ingestelde linkerverdediger, die door zijn loopvermogen en zijn enorme drive naar voren bij SteDoCo goed is voor een flink aantal assists per seizoen. Een type speler als Jesse past daarmee goed in onze speelwijze. Daarnaast hebben we hem leren kennen als een fijn persoon. We zijn erg blij dat Jesse gekozen heeft om bij ons de sportieve uitdaging aan te gaan.”

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Dit artikel verscheen eerder op ijsselmeervogels.nl.