Van Arnhem: “Plezier in spelletje terugvinden”

De in Waalwijk woonachtige Philippe van Arnhem kwam eerder dit weekend een contract overeen met IJsselmeervogels. De middenvelder tekende een contract tot het einde van het seizoen en heeft zin in het nieuwe avontuur.

“Het contact is een tijdje geleden tot stand gekomen via Ton Cornelissen, die ik nog kende van mijn tijd bij RKC. Toen is het balletje eigenlijk een beetje gaan rollen. Aanvankelijk was er bij IJsselmeervogels geen budget en was ik nog op zoek naar een profclub, maar vorige week is het tot een aanbieding gekomen en ben ik daarop ingestapt.” Op de vraag waarom de club bij hem is uitgekomen is Van Arnhem duidelijk: “Ik denk dat naast mijn passing en mijn spelinzicht mijn wedstrijdmentaliteit een sterk punt van mij is. Men vond mij een interessante speler, die ze graag wilden hebben.”, aldus de 24-jarige, die het liefst op de positie van controleur speelt. “Dat is inderdaad mijn voorkeurspositie, maar ik kan eventueel ook nog op de links- of rechtshalfpositie, in combinatie met een diepe middenvelder.”

IJsselmeeervogels was voor de middenvelder geen onbekende naam. “IJsselmeervogels kende ik al van naam en ik weet wat voor club het qua omvang is. Het betekent voor mij wel dat ik de stap van het profvoetbal naar het semi-profvoetbal maak. Het plaatje klopte.”

In een normale tijdsgeest was Van Arnhem waarschijnlijk nog profvoetballer geweest, maar een bijzonder avontuur in Bulgarije en de coronapandemie gooiden roet in het eten. “Door de afloop van mijn avontuur bij Botev Plovdiv heeft mijn loopbaan wel een deukje opgelopen. Als ik daar tot de zomer had gezeten, dan had ik dit weekend waarschijnlijk niet bij IJsselmeervogels getekend.” De middenvelder keerde in december echter terug in Nederland en trainde sindsdien mee bij RKC Waalwijk om zijn conditie op peil te houden. “Totdat alles op slot ging door Corona.”, merkt Van Arnhem op. “De afgelopen periode heb ik, naast dat ik voor mijzelf trainde, gelukkig nog kunnen meedoen met het VVCS-team. Op die manier bleef ik fit en daarom kan ik nu gelijk ergens instappen.” Team VVCS, een team bedoeld voor contractloze profspelers, met Van Arnhem in het team, speelde tegen diverse Eredivisionisten: FC Twente, FC Zwolle en VVV-Venlo én Jong PSV.

De terugkeer naar Nederland had wel een ander voordeel. De partner van Van Arnhem was namelijk zwanger en kon in Nederland bevallen. “Ons dochtertje is wat te vroeg geboren, dus we hebben in juni vooral in het ziekenhuis gezeten. Dan is het fijn dat je in een Nederlands ziekenhuis zit. Dat is voor nu ook wel even reden om in Nederland te blijven, voor het gezinnetje.”

Na RKC Waalwijk, AS Trencin en Botev Plovdiv komt nu dus IJsselmeervogels op zijn CV te staan. “En daar heb ik super veel zin in. Ik hoop bij IJsselmeervogels weer plezier in het spelletje te vinden en leuke dingen te gaan doen. Wie weet wat er dan nog kan gaan gebeuren”, besluit Van Arnhem.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Dit artikel verscheen eerder op ijsselmeervogels.nl.