Het Ordinese leven

7 november 2014 Uit Door Stephan Nagel

Ordina

Na een kleine week proeven begint zich inmiddels een beeld te vormen van wat Ordina en ik de komende jaren voor elkaar kunnen betekenen. Dat klinkt ambitieus en zelfverzekerd. Zeker. Dat past daarmee goed bij de algehele ‘mood’ die ik proef bij de mensen op de werkvloer.

Deze week begon met een introductiedag waarin ik gehersenspoeld werd – en dat is niet mijn woordkeus – in de wondere wereld van Ordina. Het zorgt voor een prima beeld van de ambities die een grote ICT-speler op de Nederlandse markt heeft, al is het op zo’n dag vooral de kunst om de interessante informatie vast te houden.

De rest van de week bleek tot nu toe opnieuw ‘A Trip Down Memory Lane’, want ik mocht een CV opstellen met daarin de projecten die ik tot nu toe gedaan had bij vorige werkgever(s). Hierin staan mijn taken/verantwoordelijkheden, functies, rollen en competenties. Je kunt je voorstellen dat voor iemand met mijn manier van (be)schrijven dit een behoorlijk stukje proza is geworden. Dan merk je bovendien: bij een wat kleiner projectenbureau zit je vaak met een half been in meerdere projecten, dus doe je uiteindelijk veel meer projecten. Dat levert dan weer meer proza op, op je CV. Het leidt al met al tot een tweetrapsmodel: Stap 1. Van niets naar alles. 2. Van uitgebreid naar beknopt.

Inmiddels ben ik druk doende om aan klussen te komen, want dat op de bank zitten is ook zo wat. Dat werkt niet op een manier die ik gewend ben: “Hee dit is een klus die we hebben binnengehaald en dat lijkt wel wat voor je, dus die ga je maar doen.” (ietswat gechargeerd). Ik mag nu op zoek naar klussen die door de Allocatie zijn opgespoord. Daar moet je vervolgens via de Allocatie op solliciteren en die dragen je dan aan. Vervolgens moet je jezelf dan nog bewijzen in een intakegesprek. Wat mijn ervaringen daarin zijn, laat ik nog horen.

Ondertussen leer ik ook vooral nieuwe mensen kennen. Voor een mensenmens als ik, is dat een plezierige bezigheid. Zowel de nieuwelingen als de mensen die hier al jaren (“met plezier”, het is haast opvallend hoe dat benadrukt wordt) werken.

Mijn reis gaat voort. I’ll keep y’all posted!

Stephan Nagel