En toen werd ik VIP!

18 november 2014 Uit Door Stephan Nagel

Dilbert denkt er het zijne van

We kunnen losss! Welgeteld tien dagen was ik VIP en dat heeft een hele andere lading dan ik aanvankelijk dacht, namelijk ‘Vrij Inzetbaar Personeel’. Vanaf 17 november zit ik op een klus in Den Haag en dat betekent in eerste instantie nog meer reistijd.

Reizen naar Den Haag betekent voor een Spakenburgse autorijder een rit om Utrecht – en gelukkig mogen we nog kiezen tussen A27 en A28 – om vervolgens via de A12 Den Haag binnen te dringen. Door alle fileperikelen in de spits bleek het onderzoeken van alternatief vervoer al snel een optie. Ik werd van VIP een Vervoersalternatief Initierend Persoon. Treinreizen bleek namelijk al snel een alternatief die even snel en minimaal net zo duur was. Tel daarbij de winst aan werktijd in de trein, gereduceerde CO2-uitstoot en een totaal gebrek aan filefrustratie op en het feest is compleet.

De werkzaamheden die ik nu uit ga voeren is binnen overheidsland. Ik wil (en mag mogelijk) daar niet teveel over zeggen, want voor je het weet heb je invloed op de beursstand. Feit is dat ik aan de slag ga in een functie waarin ik denk te kunnen excelleren: Informatieanalist cq. functioneel ontwerper. Bovendien gehoord: “Stephan, jij moet een soort smeerolie gaan fungeren tussen de Product Owner en de ontwikkelaars.”. Klinkt als een belangrijke rol. Kortom: ik ben van VIP naar VIP nu echt VIP: Very Important Person. Zolang men mij geen Vrij Irritante Persoonlijkheid vindt hebben, moet het allemaal wel goed komen.

Als er weer meer te melden valt, dan meld ik me weer. Mogelijk ook als dat niet het geval is, want zo ben ik ;-).

Stephan Nagel