Wessel Boer: “Vogels op juiste moment”

Voor Wessel Boer kon IJsselmeervogels hem niet op een beter moment benaderen. De 25-jarige verdediger speelt inmiddels zijn zevende seizoen in de hoofdmacht van Koninklijke HFC, woont een jaar samen met zijn vriendin in een huis nabij het centrum van Haarlem en zit in de afrondende fase van zijn masterstudie Accountancy. De geboren Haarlemmer vertelt over wat hij belangrijk vindt, licht zijn keuze voor IJsselmeervogels toe en benoemt zijn kwaliteiten. 

Vrij resoluut valt Wessel Boer met de deur in huis. “Alle omstandigheden zeggen dat dit het moment was dat ik de kans om bij IJsselmeervogels aan de slag moest gaan, moest pakken. De leeftijd, mijn nagenoeg afgeronde studie, de verhuizing naar een huis waar ik in principe nooit meer uit hoef en de stap naar deze ambitieuze club. Want als een club als IJsselmeervogels op je pad komt, dan brengt dat wel aan het nadenken. Hoewel ik het goed heb bij Koninklijke HFC, merkte ik dat het de laatste jaren aan het veranderen is. De spelers uit de buurt die na afloop een biertje dronken zijn nagenoeg allemaal vertrokken en daarbij komt dat ik altijd al hoopte eens door IJsselmeervogels benaderd te worden.” 

Ajax van het amateurvoetbal

Die interesse kwam er, toen Erwin van der Lugt contact met de verdediger opnam. “Dit seizoen gebeurde dat voor het eerst en zijn we in gesprek geraakt. Alles wat me in dat gesprek verteld werd, werd vervolgens ook bevestigd door Daniël (van Son, met wie hij samenspeelde bij HFC, SN.). Hij is heel tevreden is met hoe hij is opgevangen binnen de ploeg en de hele vereniging. Voor mij is dit echt het Ajax van het amateurvoetbal, door alle verwachtingen, de ambiance en de ambitie die de club uitstraalt.” 

Die ambitie bleek ook in het gesprek met trainer Gert Peter de Gunst. “IJsselmeervogels straalt uit dat het kampioen wil worden en de trainer sprak dat ook volmondig uit in ons gesprek. Ook heeft hij me gerustgesteld over het spelsysteem en de rol die ik daarin zou wil vervullen. Ik ben iemand die vanuit de verdediging graag de opbouw wil verzorgen, organiseren en het initiatief nemen. De trainer heeft me heel duidelijk gemaakt dat hij me echt in mijn kracht wil gebruiken.”

Zorgvuldig besluit

Toch is de verdediger niet over een nacht ijs gegaan. Dat had ook te maken met het feit dat hij sprak met andere topamateurclubs uit Jack’s League. “Ik heb uiteindelijk de keuze gemaakt op basis van het hele plaatje. Het gesprek met Erwin en Rob, het gesprek met de trainer, het verhaal dat Daniël vertelde en de uitstraling die de club had. Die nette en ambitieuze handelswijze sprak mij heel erg aan en heeft voor mij uiteindelijk de doorslag gegeven.” 

In de Vogelnieuws die binnenkort uitkomt zal een uitgebreidere versie van dit artikel te lezen zijn. Daarin gaat Wessel Boer dieper in op zijn gesprek met de technische commissie en de trainer, waarom hij IJsselmeervogels boven Spakenburg verkoos, vertelt hij over het leven van een topamateur in coronatijd en blikt hij vooruit op de derby.  

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Dit artikel verscheen eerder op ijsselmeervogels.nl