Twee Nagels tegen Jong Sparta? Wie weet!

27 juni 2017 Uit Door Stephan Nagel
Spelen er komend seizoen twee Nagels op Het Kasteel in Rotterdam?

Spelen er komend seizoen twee Nagels op Het Kasteel in Rotterdam?

Komend seizoen staat er wellicht een belangrijke strijd te wachten binnen IJsselmeervogels. Quick Boys-bestuurslid Kuijt heeft namelijk te kennen gegeven dat Quick Boys overweegt om met een lager elftal de strijd aan te gaan tegen de beloften. Als fanatiek voetballer (31) in een lager seniorenelftal ruik je dan kansen. 

“Er kan dan van alles”, liet Kuijt weten tegen de amateurvoetbalwebsite Voetbal in de Bollenstreek. “In zijn geheel niet gaan voetballen zou kunnen, of misschien alleen niet spelen tegen beloftenteams. Of wellicht ons vierde of vijfde team laten spelen tegen een beloftenteam. Dat zijn wel dingen die als optie besproken kunnen worden.”

Het betekent praktisch dat het zesde elftal van IJsselmeervogels, het laagste seniorenteam (veteranenvoetbal en 35+-voetbal niet meegerekend), deze week het speelschema van de Tweede Divisie vol in de gaten zal gaan houden. Als bekend wordt wanneer IJsselmeervogels in Het Kasteel zal gaan spelen tegen Sparta Rotterdam, zal de agenda moeten worden leeggeveegd. Bij voorkeur een beetje vroeg in het seizoen, dan kan de A-selectie onze wedstrijd gewoon spelen en hebben we nog niet te kampen met veel blessures.

Een charme-offensief bij bestuur, technische staf en wedstrijdsecretariaat is daarnaast strikt noodzakelijk om, wanneer IJsselmeervogels zich conformeert aan het voorstel van Kuijt, niet een willekeurig seniorenteam te laten spelen tegen Sparta, maar het zesde! We beschikken immers over de nodige ervaring van spelers uit A-selecties van binnen en buiten IJsselmeervogels, beschikken net als Sparta over kelderklasse-ervaring en kennen het Spartaanse leven.

De familie is in ieder geval alvast van harte uitgenodigd. Want samen met m’n broer Rutger de aanvallers van Jong Sparta trotseren; dat wil je toch meemaken? De KNVB kan bovendien bijschrijven dat er in ieder geval twee spelers blij zijn met de toetreding van beloften…

Stephan Nagel